nieuws

CVZ wil stoppen-met-rokenprogramma in basispakket

Archief

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) wil dat het stoppen-met-rokenprogramma integraal in het basispakket wordt opgenomen. Dit programma bestaat uit een combinatie van gedragsmatige begeleiding via coaching en behandeling met nicotinevervangende geneesmiddelen.

CVZ wil stoppen-met-rokenprogramma in basispakket

Het College schrijft dit in een advies aan minister Klink (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Op dit moment zit alleen de gedragsmatige ondersteuning in het basispakket. De ondersteuning met geneesmiddelen valt nu voor het grootste deel niet onder de Zorgverzekeringswet. Door het integrale programma als een afzonderlijke aanspraak in deze wet te regelen, kan de roker hierop aanspraak maken. Het CVZ heeft geraamd dat de kosten per 'stoppoging' uitkomen op € 226 per persoon. Opname van dit programma in de zorgverzekering zou op jaarbasis tussen de circa  € 20 mln en de € 33 mln kosten, uitgaande van 90.000 mensen die een stoppoging ondernemen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.