nieuws

Consumentenbond blij met provisietransparantie

Archief

Met de hartekreet “eindelijk provisietransparantie” geeft de Consumentenbond uiting aan de tevredenheid dat tussenpersonen vanaf 1 april moeten vertellen “hoeveel euro zij verdienen van de verkoop van hypotheken en complexe producten”.

Omdat de ondertekening van bijvoorbeeld een hypotheekofferte soms heel laat in het adviestraject ligt en consumenten dan pas zien wat ze moeten betalen, wordt per 1 juli ook het dienstverleningsdocument wettelijk verplicht. Consumenten krijgen op deze manier een indicatie van de werkzaamheden en de vergoedingen die de tussenpersoon hiervoor ontvangt, aldus de Consumentenbond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.