nieuws

Belang oversluiting iets omhoog

Archief

Independer

Ondanks deze sombere cijfers is volgens Independer het aantal mensen dat zich op een oversluiting oriënteert "onverminderd hoog". "Terwijl het aantal mensen dat zich oriënteert op een nieuwe hypotheek met ongeveer 30% is gedaald, is het aantal oversluiters in absolute zin gelijk gebleven. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is er zelfs sprake van een relatieve toename van ruim 50%." De vergelijkingssite ondervroeg 15.000 bezoekers over dit onderwerp. "In maart 2008 bestond de totale vraag naar hypotheekoffertes nog voor 25% uit oversluiters. Sinds begin 2009 schommelt dit percentage steeds rond de 40% van alle hypotheekaanvragen."
 
   Independer wijst naar de dalende hypotheekrente en de hoge renteopslagen bij verlenging van de rentevaste periode.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.