nieuws

Avéro verhoogt Xcellent-premie

Archief

Avéro Achmea wijzigt per 1 mei de premie en de voorwaarden van de Xcellent Autoverzekering.

 

Vanwege "sociaaleconomische ontwikkelingen en het schadeverloop van de afgelopen jaren" gaat de WA-premie met 6% omhoog. Met sociaaleconomische ontwikkelingen doelt Avéro vooral op de toegenomen kosten van letselschadevergoedingen door onder meer hogere tarieven voor huishoudelijke hulp.

 

  &nbspVerder stijgt de premie voor de no-claimbeschermer gemiddeld met 40%. "De verhoging komt neer op enkele tientjes per jaar." Daarnaast is een specifieke premiestijging doorgevoerd voor verzekerden tussen de 28 en 30 jaar. "De tariefstelling was voor die groep te laag", aldus Avéro. Ook inwoners van de vier grote steden en verzekerden met een diesel- of gasauto van ouder dan vier jaar gaan meer betalen.

 

  &nbspTegenover de premieverhoging zet Avéro enkele uitbreidingen in de polisvoorwaarden: de bonusladder is verbeterd, er is een pechhulpservice ingevoerd (premie vanaf _ 50 per jaar) en de aanschafwaarderegeling geldt nu ook voor gebruikte auto’s tot acht jaar oud, tegen een toeslag van 5% op de (beperkt-)cascopremie.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.