nieuws

Aegon niet getroffen door malaise hypotheekmarkt

Archief

Ook eerste maanden van 2009 zijn succesvol

 

In een hypotheekmarkt die vorig jaar met bijna 15% is gedaald, heeft Aegon zowel het aantal verstrekte hypotheken als het uitgezette hypotheekvolume vergroot.

 

Het marktaandeel werd hierdoor vergroot van 2,4% tot 3,3%. Ook de eerste maanden van dit jaar zijn volgens Aegon succesvol te noemen. De hypotheekverstrekker claimt nu een marktaandeel van 3,5%, met 3.960 offerteaanvragen in januari. Volgens Aegon is dat een stijging van 259% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

 

  &nbspOver 2008 is het aantal verstrekte hypotheken van 11.389 gestegen naar 13.994. Het verstrekte hypotheekvolume ging omhoog van _ 2.384 mln naar _ 2.886 mln, waardoor het totaal uitstaand hypotheekvolume op _ 13,3 (11,7) mld is gekomen. Het aantal uitstaande hypotheken komt op 150.772 (134.282).

 

  &nbspAegon wijt het succes aan de snelle dienstverlening richting het intermediair. Uit een in november gepubliceerd onderzoek van Blauw Research blijkt dat intermediairs de dienstverlening waardeerden met een 7,5.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.