nieuws

Aantal tussenpersonen blijft stabiel op 11.000

Archief

Het aantal inschrijvingen in het register voor financiële dienstverleners is vorig jaar vrij stabiel gebleven rond elfduizend. Per saldo registreerde de Autoriteit Financiële Markten 129 intermediairbedrijven minder, een afname van 1%.

Aantal tussenpersonen blijft stabiel op 11.000

In 2008 verschenen 848 nieuwe namen in het register van financiële dienstverleners. Bij 977 bedrijven ging een streep door de vergunning. In 927 gevallen gebeurde dat op eigen verzoek. Vijftig vergunningen werden door de AFM ingetrokken; de toezichthouder wees zeven aanvragen voor een vergunning af. Het totaal aantal financiële dienstverleners is met 1% afgenomen tot 10.987 ultimo 2008.
De groep vergunninghouders met een totaal pakket (vergunningen voor onder meer schade- en levensverzekeringen, hypotheken en consumptief krediet) steeg vorig jaar met 2% tot 5.881. Anderzijds bemiddelen 859 vergunninghouders in slechts één productsoort.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.