nieuws

‘Verlies van € 300 mln op zorgverzekering’

Archief

Het onderzoeksbureau BS Health Consultancy verwacht een negatief technisch resultaat van ruim € 300 mln op de zorgverzekering dit jaar. De marge op de zorgverzekering zou weer onder druk staan, doordat de nominale premie 2% lager is dan de door VWS afgegeven kostendekkende rekenpremie.

"Behalve de lage nominale premie, zet ook de verdere collectivisering van het verzekerdenbestand en de licht toegenomen collectiviteitskorting de marge op de zorgverzekering onder druk. Het verlies wordt extra gevoeld door de tegenvallende beleggingsopbrengsten, die feitelijk het verlies compenseerden", aldus het onderzoeksbureau.
Het overstappercentage is volgens de onderzoekers uitgekomen op 3%. De collectiviteitsgraad is verder toegenomen: 62% van de zorgverzekerden is via een collectiviteit verzekerd; afgelopen jaar was dat 59%. De gemiddelde collectiviteitskorting steeg licht: van 6,9% in 2008 naar 7,1%  dit jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.