nieuws

Talanx vergroot belang in Swiss Life

Archief

De Duitse Talanx-groep, waarvan HDI Gerling onderdeel is, heeft het aandelenbelang in Swiss Life vergroot van 2,9% naar 9,9%. Daarmee willen beide concerns elkaars internationale groeimogelijkheden versterken.

Talanx gaat onder meer gebruikmaken van AWD, het eigen adviesbedrijf van Swiss Life, en neemt verder 8,4% van het 25%-belang in pensioenadviesspecialist MLP over van het Zwitserse concern, dat met de verkoop van Zwitserleven vorig jaar van de Nederlandse markt verdween. MLP stopte vorig jaar met het verkopen van Swiss Life-producten nadat de Zwitsers een poging hadden gedaan volledig eigenaar te worden van het intermediairbedrijf.
De nettowinst van Swiss Life is vorig jaar 74% lager uitgekomen op € 230 (890) mln. De brutopremieomzet is, vooral door lagere verkoopcijfers in Frankrijk en Duitsland, 13% gedaald tot € 12,2 (13,9) mld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.