nieuws

Rampen kostten verzekeraars in 2008 meer dan € 40 mld

Archief

Het jaar 2008 was een van de ergste rampjaren, meldt herverzekeraar Swiss Re. Natuurrampen en door mensen veroorzaakte catastrofes kostten meer dan 240.500 mensen het leven. Verzekeraars moesten in totaal € 40,4 (21,6) mld aan schadeuitkeringen betalen; de totale economische schade bedroeg € 207 (53,9) mld.

Rampen kostten verzekeraars in 2008 meer dan € 40 mld

Het leeuwendeel van de verzekerde schades werd veroorzaakt door natuurrampen als de orkanen Ike en Gustav en de extreem strenge winter in China: € 34,4 mld. Door mensen veroorzaakte catastrofes, zoals grote industriële branden, explosies en verliezen in de energiesector kostten verzekeraars in totaal € 6 mld. De tropische cycloon Nargis in Myanmar en de aardbeving in China eisten de meeste slachtoffers en brachten ook de meeste schade toe aan de economie. Swiss Re voorspelt daarom dat in Azië de vraag naar passende verzekeringen zal toenemen, als middel om de financiële gevolgen van dergelijke rampen te beheersen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.