nieuws

Omzet Hypotrust vorig jaar meer dan gehalveerd

Archief

Hypotheekverstrekker Hypotrust heeft door de kredietcrisis een zwaar jaar achter de rug. De hypotheekomzet van het bedrijf daalde in 2008 van € 1,1 mld, het jaar daarvoor, naar € 0,5 mld. “We hebben een heel stevige tik opgelopen”, zegt algemeen directeur Peter Besuijen (foto).

Omzet Hypotrust vorig jaar meer dan gehalveerd

"Voor de voeding van onze hypotheken waren we afhankelijk van geldverstrekkers als GMAC, Lehman Brothers, Citibank, Banque Artesia, NIB Capital en Direktbank. Meerdere partijen daarvan zijn weggevallen of vol geraakt door de crisis. Omdat achterliggende partijen wegvielen, hebben wij goedlopende producten als de SouplesseHypotheek (een hypotheek zonder inkomensbescheiden) en de CoulanceHypotheek (een hypotheek voor mensen met een BKR-notering) van het schap moeten halen. Door die ontwikkeling in ons assortiment zijn wij zelf ook zwaar geraakt", aldus Besuijen die voor dit jaar geen grote groei verwacht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.