nieuws

NN rolt nieuw provisiebeleid uit

Archief

Nationale-Nederlanden zegt als eerste verzekeraar vóór 1 april de provisieregeling voor levenproducten volledig te hebben gecommuniceerd aan het intermediair. De regeling bevat ook beloningsafspraken voor collectieve verzekeringen.

NN rolt nieuw provisiebeleid uit

De bonusprovisie is vervallen en voor individuele levenpolissen in euro's gaat de afsluitprovisie naar 2,75% van het kapitaal. Voor onder meer overlijdensrisicoverzekeringen, direct ingaande lijfrentes, koopsompolissen en het NN Groei & Garant Vermogen blijft de standaardprovisie gelijk.
De bestaande collectieve portefeuille blijft wél goed voor bonusprovisie. "Reeds opgebouwde provisierechten voor de collectieve portefeuille gesloten vóór 1 januari 2009 vervallen als het contract expireert", aldus directeur Marketing & Sales Erik van den Eynden (foto).
De hoogte van de provisie verschilt bij NN per tussenpersoon, afhankelijk van omvang en kwaliteit. "Daarbij kijken we nadrukkelijk naar de bedrijfsvoering en de expertise en niet naar de omzet die een kantoor bij NN onderbrengt."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.