nieuws

Marsh pleit voor toepassing NFPA-standaard brandveiligheid

Archief

Risicospecialist Marsh wil dat het brandbeveiligingsvakgebied verder wordt geprofessionaliseerd op basis van Amerikaanse normering. Dat zorgt niet alleen voor schadebeperking, maar kan ook bijdragen aan lagere premies voor brandschadeverzekeringen, denkt Marsh.

Marsh pleit voor toepassing NFPA-standaard brandveiligheid

Omdat het Nederlandse Voorschrift Automatische Sprinklerinstallaties (VAS) sterk verouderd zou zijn, hanteert Marsh al enige tijd de normen van de National Fire Protection Associaltion (NFPA).  "Het brandpreventiebeleid van de overheid richt zich primair op persoonlijke veiligheid. Materiële schadebeperking wordt in wetgeving maar zeer beperkt meegenomen. Dat is jammer, omdat materiële schadebeperking ervoor zorgt dat de bedrijfscontinuïteit niet in gevaar komt en imagoschade beperkt blijft", aldus Marsh. Voor risicoconsultants die werken met de NFPA-normen, organiseert het bedrijf dit jaar twee trainingen in Amsterdam. Voorheen moest naar de VS worden afgereisd om de NFPA-certificaten 13, 20 en 25 te kunnen behalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.