nieuws

Hypotrust scherpt richtlijn maatwerkhypotheek aan

Archief

Om in aanmerking te komen voor een maatwerkhypotheek van Hypotrust moet de klant voortaan aan een klantprofiel voldoen dat met cijfers en bewijsstukken onderbouwd moet worden. Hypotrust volgt daarmee SNS Bank en BLG.

Hypotrust kent de volgende vier klantprofielen: verwachte inkomensstijging, laag uitgavenpatroon, beschikbaar vermogen en nieuwe annuïtaire maandlast is lager dan huidige maandlast. Als er meerdere klantprofielen op een klant van toepassing zijn, moet de tussenpersoon voor een profiel kiezen dat volgens hem het meest van toepassing is op de klant. De keuze voor het profiel moet cijfermatig worden onderbouwd en door middel van bescheiden als arbeidsovereenkomsten, Nibud-formulieren en bankafschriften aangetoond worden.
Onlangs kwamen BLG en SNS Bank op aangeven van toezichthouder AFM al met aangescherpte acceptatienormen voor maatwerkhypotheken

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.