nieuws

Hypotheekfraude neemt af in 2008

Archief

Hypotheekfraude komt minder voor, stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) op basis van eigen onderzoek. Het aantal fraudemeldingen daalde vorig jaar met tweehonderd tot 740.

Den Haag (17%) heeft Rotterdam (16%) van de eerste plaats verdrongen als stad met de meeste gevallen van hypotheekfraude. Op drie staat Amsterdam; de NVB verstrekt hierover geen percentage. "De daling komt door betere samenwerking tussen banken, makelaars, notarissen, politie en het Openbaar Ministerie", concludeert de koepelorganisatie van banken.
"De trend is doorbroken, voor het eerst in jaren zien we het aantal gevallen van fraude dalen", zegt NHG-directeur Karel Schiffer, die spreekt van een historische gebeurtenis.
De meest voorkomende vorm van hypotheekfraude (70%) is die waarbij mensen valse inkomensgegevens en werkgeversverklaringen gebruiken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.