nieuws

Helft Nederlandse gemeenten heeft vrijwilligerspolis

Archief

De helft van alle 441 gemeenten in ons land heeft haar vrijwilligers sinds 1 januari collectief verzekerd via de vrijwilligerspolis van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dat stelt verzekeraar Centraal Beheer Achmea. De provincies Friesland, Zuid-Holland en Zeeland lopen op dit vlak voorop.

Helft Nederlandse gemeenten heeft vrijwilligerspolis

Sinds eind vorig jaar kan iedere gemeente alle vrijwilligers collectief verzekeren tegen risico's die zij lopen bij de uitoefening van hun vrijwilligerswerk. De gemeente betaalt een premie op basis van het aantal inwoners.
Inmiddels zijn in de eerste drie maanden van dit jaar ruim zestig claims ingediend op zo'n vrijwilligerspolis. Deze claims variëren van verlies en diefstal van persoonlijke eigendommen tot claims op het gebied van aansprakelijkheid. In Nederland zijn ruim vier miljoen mensen (ongeveer een kwart van de bevolking) actief als vrijwilliger.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.