nieuws

Fusie Univé Midden-Nederland en Univé Flevoland

Archief

De onderlingen Univé Midden-Nederland en Univé Flevoland zijn gefuseerd. De nieuwe combinatie telt elf kantoren en tweehonderd medewerkers en zal operen onder de naam Univé Midden. De onderlingen boekten in 2008 een provisie-omzet van € 5,5 mln (Midden-Nederland) en € 2,6  mln (Flevoland).

Fusie Univé Midden-Nederland en Univé Flevoland

Bij de fusie (met terugwerkende kracht tot 1 januari) is schaalvergroting het belangrijkste argument, zegt Egbert Knorren, lid van de raad van bestuur van Univé Midden en voormalig directielid van Univé Flevoland. "Wij waren letterlijk te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Ook wilden we graag groeien als brandverzekeraar, maar ons premievolume was gewoon te beperkt." De nieuwe raad van bestuur bestaat verder uit Henne Bonestroo, Jan Warringa (beiden ex-Midden-Nederland) en Bob Brug (ex-Flevoland). Nijkerk en Emmeloord zullen als hoofdvestigingen fungeren. Bij de fusie zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.