nieuws

FBTO meldt toename van digitale zorgdeclaraties

Archief

Bij FBTO dient ìnmiddels ruim een kwart van alle 175.000 zorgverzekerden zijn/haar declaraties digitaal in. Het gaat hierbij om 4.000 tot 5.000 declaraties per week. Digitaal declareren is niet langer een taboe, concludeert het Achmea-onderdeel. 

FBTO is vorig jaar januari gestart met het digitaal afhandelen van zorgnota's van consumenten. "De grote vraag was of onze verzekerden over een scanner zouden beschikken", zegt marketingmanager Bob Stehmann, die al binnen drie maanden een verdriedubbeling van het aantal online declaraties kon noteren. Verzekerden die digitaal declareren, ontvangen doorgaans binnen drie tot vijf werkdagen geld op hun rekening. Daarnaast heeft men online overzicht over ingediende nota's en kunnen met één online declaratie maximaal tien facturen tegelijk worden ingediend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.