nieuws

Ex-directeuren Cunningham starten Axell Claims

Archief

Maarten van der Linden en Frank Reijnen, beiden voormalig directielid van Cunningham Lindsey Nederland, hebben Axell Claims opgericht. Zij ambiëren daarmee de afhandeling van letselschades te verbeteren.

 

Het in Den Bosch gevestigde bedrijf stelt onder de noemer "afwikkeling van letselschade kan beter, sneller en goedkoper" internet centraal in de afhandeling van (letsel)schade. Axell Claims wil tevens het proces van schadeafhandeling sterk vereenvoudigen en de werkzaamheden transparant uitvoeren.

 

  &nbspSlachtoffers krijgen via een met ABZ ontwikkeld internethulpmiddel de mogelijkheid zelf rechtstreeks schades in te voeren en te begroten. "Ze moeten dan eerst door een vragenboom, maar hoeven daarbij geen rechten prijs te geven", zegt Van der Linden. "En ze kunnen hun rechtshulpverleners direct betrekken in het proces. Het systeem ordent vervolgens de gegevens en berekent op basis van gangbare normen de schade. De Letselschaderaad heeft tenslotte 70% van de bedragen al vastgesteld."

 

Proef

De komende maanden wordt een proef gehouden. De online dienstverlening wordt daarna stapsgewijs uitgebreid. Verzekeraars krijgen via het internetplatform Letselsuite toegang tot de dossiers. Axell biedt in complexe situaties ook buiten internet om ondersteuning bij de afhandeling van dossiers.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.