nieuws

EU-commissie wil deel groepsvrijstellingen handhaven

Archief

De Europese Commissie wil slechts een deel van de bestaande groepsvrijstellingen voor de verzekeringsbranche handhaven, zo is dinsdag in Brussel bekendgemaakt.

De bestaande wetgeving op het gebied van groepsvrijstellingen, die samenwerking tussen verzekeraars op verschillende terreinen mogelijk maakt, dateert uit 2003 en loopt af op 31 maart 2010. Vooruitlopend op een hoorzitting voor belanghebbenden over de nieuwe wetgeving, heeft de Europese Commissie dinsdag haar standpunten bekendgemaakt. Die komen neer op afschaffing van de groepsvrijstellingen voor standaardpolisvoorwaarden en veiligheidsvoorzieningen en handhaving van de groepsvrijstellingen voor verzekeringspools en gemeenschappelijke berekeningen, tabellen en onderzoek. De Europese koepelorganisatie van verzekeraars, CEA, is gematigd positief met het stuk van de Commissie, maar zou het liefst zien dat alle groepsvrijstellingen gehandhaafd worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.