nieuws

DNB kritisch op naleving regels door verzekeraars

Archief

Toezichthouder DNB vindt dat verzekeraars de naleving van wet- en regelgeving niet altijd goed hebben geregeld in de eigen bedrijfsvoering. Een ‘beheerste bedrijfsvoering’ is daarom één van de toezichtsthema’s voor dit jaar.

DNB kritisch op naleving regels door verzekeraars

DNB richt zich in 2009 op de risico's van 'perverse prikkels' en neemt de integriteit van de bedrijfsvoering in de verzekeringsbedrijfstak onder de loep. "Wij hebben geconstateerd dat verzekeraars de internebeheersingscyclus niet altijd voldoende op orde hebben", aldus DNB. "Dit geldt in veel gevallen voor de naleving van wet- en regelgeving." Dit jaar zal bij verzekeraars worden getoetst in hoeverre de leiding van het bedrijf voldoende kan bijsturen in gevallen waarin dat nodig is.
Aandachtspunt voor DNB is komend jaar ook de invloed van de afkoelende markt voor beleggingsverzekeringen, gecombineerd met compensatieregelingen voor deze categorie polissen. Bij zorgverzekeraars staat onder meer het verbeteren van het zicht op de schadelast op de agenda.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.