nieuws

Delta Lloyd verzekert windpark voor Belgische kust

Archief

Delta Lloyd gaat de bouw van het offshore windpark Belwind verzekeren en heeft aansluitend een overeenkomst voor de all-risk verzekering voor de exploitatie van het park. Het park zal 46 km uit de kust van Zeebrugge verrijzen en moet vanaf 2010 zo’n 330.000 Belgische huishoudens van stroom voorzien.

Delta Lloyd verzekert windpark voor Belgische kust

De ondertekening van het contract vindt medio maart plaats in Amsterdam. Belwind is het tweede windpark dat Delta Lloyd in portefeuille krijgt. In 2006 sloot de verzekeraar een overeenkomst met Q7-holding, voor de verzekering van de bouw en de risico's van het Prinses Amaliawindpark (zie foto), dat zo'n 25 kilometer uit de kust bij IJmuiden in de Noordzee is aangelegd en afgelopen zomer in gebruik is genomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.