nieuws

Delta Lloyd na overname portefeuille grootste geld- en fraudeverzekeraar

Archief

Delta Lloyd heeft vrijwel de gehele Nederlandse portefeuille fraude- en geldverzekeringen van Nationale Borg Maatschappij overgenomen. Door deze aankoop zegt Delta Lloyd zijn premieomzet in dit segment met ruim de helft te hebben vergroot en marktleider te zijn geworden.

 

Nationale Borg, in 2007 door ING verkocht aan investeringsmaatschappijen HAL Investments en Egeria, gaat zich volledig toeleggen op garantiestellingen en herverzekeringen. Al eerder viel het besluit om te stoppen met de Belgische geld- en fraudeverzekeringspolissen.

 

  &nbspHet brutopremie-inkomen van Nationale Borg bedroeg in 2007 bijna _ 63 mln. Niet bekend is hoe groot de nu overgedragen portefeuille precies is; wel dat de overdracht met terugwerkende kracht plaatsvindt per 1 januari 2009. Nagenoeg alle polissen worden omgezet naar Delta Lloyd-voorwaarden; de premie blijft gelijk. Assurantieadviseurs en relaties worden door Delta Lloyd in maart geïnformeerd.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.