nieuws

Delta Lloyd lijdt € 153 mln verlies

Archief

Delta Lloyd Groep heeft 2008 afgesloten met een nettoverlies van € 153 mln. Het bruto premie-inkomen steeg met 12% tot € 7,5 mld, waarvan € 6,5 mld uit Nederland. Door de dalende aandelenmarkten bedroeg de waardevermindering op aandelen, obligaties en leningen € 976 mln.

Delta Lloyd lijdt € 153 mln verlies

Volgens bestuursvoorzitter Niek Hoek droegen alle sectoren bij aan de stijging van het premie-inkomen (Leven 12%, Schade 10% en Zorg 15%). Daarnaast is de stijging voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een aantal grote pensioencontracten. Het operationeel resultaat daalde met 68% tot € 142 mln. De met consumentenorganisaties overeengekomen kostenmaximering op beleggingsverzekeringen kostte Delta Lloyd vorig jaar € 410 mln. Het rendement op het belegde vermogen kwam uit op -0,9%. Door het terugdringen van de inhuur van externen, een vacaturestop, het minimaliseren van projecten en het afzien van prestatiegerelateerde beloning door management en bestuur moeten de kosten worden verlaagd van € 1,2 mld tot onder de € 1 mld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.