nieuws

Dela stopt samenwerking met ‘cadeau-aanbieders’

Archief

Dela werkt niet meer samen met tussenpersonen die consumenten met cadeaus verleiden tot de aankoop van een uitvaartverzekering. De voorwaarden bij het aanbieden van cadeaus als navigatiesystemen, spelcomputers of wasdrogers zijn vaak niet helder, stelt Dela.

Dela stopt samenwerking met ‘cadeau-aanbieders’

Bij voortijdige beëindiging van de verzekering moet de consument namelijk de misgelopen provisie terugbetalen aan de tussenpersoon en het cadeau alsnog afrekenen. "Het gaat hier om enkele tientallen tussenpersonen die inmiddels geïnformeerd zijn", aldus Martin Kersbergen van Dela.  "Wij lopen op deze manier ettelijke miljoenen brutoproductie mis, maar dat is ons deze kwalitatieve verbetering van het verkoopproces wel waard. Met deze vorm van verkoop willen wij niet geïdentificeerd worden."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.