nieuws

CBS herziet levensloopcijfers

Archief

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft het aantal deelnemers aan de levensloopregeling herzien.

 

Werd vorig jaar nog geschat dat er eind 2007 zo’n 269.000 ‘levenslopers’ waren, nu denkt het CBS dat het er toen 10.000 minder waren. De nieuwe raming valt lager uit dan voorheen, omdat het CBS nu ook gebruik maakt van de Polisadministratie, een bestand met werknemersgegevens dat wordt beheerd door het UWV. Het aantal deelnemers in 2006, het jaar van invoering van de levensloopregeling, wordt nu overigens juist hoger geraamd op 230.000 (was eerst 220.000). Eind vorig jaar stond de teller op 270.000, zo luidt een voorlopige inschatting.

 

  &nbspDe laatste schatting van het ingelegde geld op levenslooprekeningen en -verzekeringen dateert van augustus 2007, toen het Verbond van Verzekeraars en het CBS meldden dat in 2006 voor _ 944 mln was gespaard.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.