nieuws

CAK introduceert doorstromingsfonds

Archief

Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) in Dordrecht introduceert het Nationaal Doorstromingsfonds Woningmarkt. Dit fonds is een tegemoetkoming voor kopers die met dubbele woonlasten komen te zitten.

CAK introduceert doorstromingsfonds

Het CAK wil hiermee de impasse op de woningmarkt doorbreken; het fonds vergoedt huizenkopers voor twee jaar driekwart van de nettorentelasten van de oude woning. De verkoper ondertekent daartoe een doorstromingsakte waarin hij verklaart dit bedrag aan de koper te betalen, zolang diens woning nog niet is verkocht. Wordt de oude woning wel verkocht, dan ontvangt de verkoper de betaalde garantiestelling (deels) terug.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.