nieuws

AIG Europe verder onder vlag AIU

Archief

Als onderdeel van een grootscheepse reorganisatie bij het in moeilijkheden verkerende AIG wordt een aantal verzekeringsactiviteiten, waaronder die in ons land, gebundeld in een nieuwe holding. Die zal verdergaan onder de naam AIU Holdings.

AIG Europe verder onder vlag AIU

In AIU zullen behalve AIG Europe ook de andere buitenlandse bedrijfsonderdelen en alle schadeverzekeringsactiviteiten worden ondergebracht. "De vorming van deze holding helpt ons bij het verkopen van een minderheidsbelang in deze onderdelen", aldus AIG, dat een deel van AIU mogelijk naar de beurs gaat brengen. In de nieuwe holding, vorig jaar goed voor een premieomzet van circa € 36 mld, zijn 44.000 mensen werkzaam. AIG Europe boekte vorig jaar een brutopremieomzet van € 3,6 mld (+15%). "We zijn financieel gezond en onze capaciteit om schadevergoedingen uit te keren is niet verminderd."
Onder welk label de nieuwe holding de markt zal betreden, wordt volgens Bill Rigby, topman van de Nederlandse tak van AIG Europe, over enkele maanden pas bekend. Volgens Rigby is de premieomzet in ons land vorig jaar 12% gegroeid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.