nieuws

Wijmenga keert terug bij ASR

Archief

Roel Wijmenga keert na zes jaar terug bij ASR Nederland. Hij volgt Martin Kok op als hoogste financiële baas binnen het verzekeringsconcern, dat sinds enkele maanden eigendom is van de Nederlandse staat.

 

Wijmenga (51) klom tussen 1987 en 2003 op tot de hoofddirectie van Amev, later Fortis Verzekeringen. Hij vertrok in 2003 naar Interpolis. Twee jaar later, na de overname door Eureko, werd Wijmenga chief financial officer van Achmea en trad hij toe tot de raad van bestuur van holding Eureko. Hij verliet het concern juni vorig jaar "om persoonlijke redenen".

 

  &nbspDe hoofddirectie van ASR Nederland bestaat naast cfo Wijmenga uit Jos Baeten (ceo), Hans van der Knaap, Theo Pluijter, Roeland van Vledder en vanaf 1 april Jacqueline Rijsdijk. Kok blijft in dienst van het internationale verzekeringsbedrijf van Fortis.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.