nieuws

Verzekeraars nauwelijks voorbereid op gevolgen kredietcrisis

Archief

Wereldwijd geeft slechts 4% van de verzekeraars aan goed voorbereid te zijn op risico’s als ontoereikende beleggingsresultaten, de ontwikkelingen op de aandelenmarkten en de beschikbaarheid van kapitaal, die het gevolg zijn van de kredietcrisis. Dat blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers (PwC).

Verzekeraars nauwelijks voorbereid op gevolgen kredietcrisis

"Een zorgwekkende uitkomst", zegt Gert-Jan Heuvelink, bij PwC verantwoordelijk voor de dienstverlening aan verzekeraars. Uit het onderzoek naar risicoperceptie getiteld 'Insurance Banana Skins 2009', dat in 39 landen onder meer dan 400 verzekeraars is gehouden, blijkt de kredietcrisis voor de branche vele 'bananenschillen' in zich te bergen. Naast eerdergenoemde risico's maken verzekeraars zich zorgen over overregulering, de kwaliteit van hun risicomanagement en de kredietwaardigheid van herverzekeraars. Toezichthouders zien vooral problemen voor de solvabiliteit van de branche en de continuïteit van sommige verzekeringsmaatschappijen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.