nieuws

Verbond gaat praten over oplossing pensioenpolissen

Archief

Het Verbond van Verzekeraars gaat praten met de Stichting van de Arbeid over beschikbarepremieregelingen die de pensioendeelnemers minder gaan opleveren dan voorspeld. Dat zei Verbondsdirecteur Richard Weurding maandagavond in Tros-programma Radar.

Verbond gaat praten over oplossing pensioenpolissen

Het tv-programma stelde onder meer pensioenverzekeringen op basis van beschikbare premie aan de kaak. Honderdduizenden pensioenverzekerden zouden door de kredietcrisis tot de helft van het opgebouwde vermogen in rook hebben zien opgaan. Daarnaast werden de hoge kosten (in bepaalde gevallen 47% van de inleg) bekritiseerd.
Weurding kondigde in Radar aan in gesprek te gaan met de Stichting van de Arbeid. "We gaan de voorlichting aan de deelnemers en de kostenstructuur onder de loep nemen en kijken of de premie-inleg voldoende is. Als we tot een oplossing komen, willen we die voor de zomer bekendmaken." De Verbondsdirecteur stipte verder aan dat zo'n 50% van de beschikbarepremieregelingen een garantie kent. "Dat voorbeeld met 47% kosten gaan we onderzoeken; ik weet zeker dat dat een andere uitkomst oplevert."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.