nieuws

Verbond en Fidin maken checklist beleggingspolis

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft met Federatie Fidin een checklist ontwikkeld waarmee tussenpersonen kunnen controleren of de door de verzekeraar verstrekte informatie over een beleggingsverzekering juist en volledig is.

 

De lijst ‘Optimale informatie beleggingsverzekering’ is onder meer te vinden op de site van de NVA. Aanleiding voor het opstellen ervan zijn de aangescherpte transparantieregels. "De informatie over het beleggingsproduct is doorgaans op diverse plaatsen vermeld. Met de checklist kan de adviseur al deze informatie in het belang van de klant screenen voordat tot het sluiten van een beleggingsverzekering wordt overgegaan", lichten beide organisaties toe. Adviseurs wordt gevraagd bij Fidin gevallen te melden waarin de informatieverstrekking niet aan de eisen voldoet.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.