nieuws

SRK: geen hoger beroep dossierinzage

Archief

SRK Rechtsbijstand gaat niet in hoger beroep tegen de beschikking van de Haagse rechtbank ten aanzien van gegevensoverdracht aan derden. Het ging hierbij vooral om de inzage van tussenpersonen in lopende dossiers van hun klanten.

SRK: geen hoger beroep dossierinzage

SRK heeft om diverse redenen besloten om van hoger beroep af te zien. Zo is het door de rechter bevolen 'nee, tenzij'-beleid inmiddels al branchebreed door verzekeraars omarmd. Verder is de taxatie dat de kern van de uitspraak in hoger beroep gehandhaafd zal worden.
In een reactie op de beschikking sprak Fidin, de federatie van NVA en NBVA, van een onwerkbare situatie. "Het intermediair is niet aan te merken als een 'gewone' derde, maar als behartiger van de belangen van de verzekerde", aldus Fidin.
 
Zie ook:
Gewijzigde dossierinzage: wrijving tussen privacy en dienstverlening
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.