nieuws

Rokerstarieven dalen mondjesmaat

Archief

Rokers hebben veel minder profijt van de scherpe daling van de overlijdensrisicopremies in de afgelopen jaren, zo heeft Independer berekend. Gemiddeld is het rokerstarief met 9% gedaald, terwijl de premie voor niet-rokers met 31% naar beneden is gegaan.

 

Wie in 2006 nog rookte en nu niet meer, kan tot _ 15.000 besparen op zijn risicoverzekering (bij een gemiddelde looptijd van zeven jaar): in een rekenvoorbeeld van Independer is Reaal de goedkoopste aanbieder voor niet-rokers met in totaal _ 6.538 aan kosten, terwijl De Goudse, de duurste verzekeraar voor rokers, _ 22.150 in rekening brengt. Volgens de online tussenpersoon scheelt stoppen met roken altijd minimaal _ 5.000 aan premie. Er is gerekend met een stel van 40 jaar, met een gelijkblijvend verzekerd bedrag van _ 175.000 op twee levens.

 

  &nbspDe rokerstarieven zijn de afgelopen tijd gemiddeld veel minder gedaald, omdat een aantal aanbieders de premies heeft verhoogd. Dat zijn ASR (+6%), Nationale-Nederlanden (+31%), Ohra (+9%), Leidsche (+11%) en Zwitserleven (+8%). "Dat komt er eigenlijk op neer dat rokers de premieverlaging voor niet-rokers betalen." Bij Aegon, Winterthur, Postbank, Erasmus, Cordares en Legal & General zijn de rokerstarieven niet gewijzigd. Delta Lloyd heeft met 29% de grootste premieverlaging voor rokers doorgevoerd. Xtensive biedt volgens Independer de laagste premie voor rokers.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.