nieuws

Premies Coface omhoog met 30%

Archief

Door de slechte economische vooruitzichten gaat kredietverzekeraar Coface zijn premies voor nieuwe klanten zeker met 30% verhogen.

 

"Ook voor bestaande klanten ontkomen we niet aan tariefsverhogingen", zegt algemeen directeur Roy Oenen. "Die zullen tussen de 10% en 15% omhoog gaan." Eerder kondigde marktleider Atradius al aan de tarieven voor 2009 minimaal 15% te verhogen.

 

  &nbspCoface heeft daarnaast het Amsterdamse Trust Krediet Beheer (TKB) overgenomen. TKB levert diensten als incasso, kredietmanagement en detachering, telt 95 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van _ 8,5 mln. Volgens Oenen probeert Coface hiermee zijn activiteiten buiten het verzekeren te spreiden. "Een bedrijf als TKB genereert inkomsten die ten minste gespeend zijn van enig risico."

 

  &nbspKredietverzekeraars Atradius, Coface en Euler Hermes hebben vooral in de bouwsector enorme schadelasten door faillissementen. Marktleider Atradius heeft al aangegeven dat de premies dit jaar met minimaal 15% zullen stijgen. Het bedrijf zag het aantal schadeclaims in december stijgen met 65% ten opzichte van het jaar ervoor.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.