nieuws

Onzorgvuldige dienstverlening Credit Select beboet

Archief

Toezichthouder AFM heeft Credit Select in Berkenwoude een bestuurlijke boete van € 6.000 opgelegd wegens onzorgvuldige dienstverlening.

De boete is opgelegd omdat Credit Select in de periode van september 2007 tot en met april 2008 bij de kredietverlening in onvoldoende mate informatie had ingewonnen over de kennis, ervaring, doelstelling en risicobereidheid van cliënten. Die conclusie trok de toezichthouder nadat in april vorig jaar tien willekeurig gekozen cliëntendossiers waren bekeken. Daarbij kwam ook aan het licht dat de adviseur zich voor het sluiten van kapitaalverzekeringen onvoldoende op de hoogte had gesteld van de doelstelling van de cliënten. Ook kon uit de dossiers niet meer worden vastgesteld of deze verzekeringen aansloten bij de door de cliënten ingevulde profielen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.