nieuws

Nationale Waarborg laat vaste vergoeding intermediair los

Archief

Nationale Waarborg heeft het tarief verlaagd voor het verstrekken van een bankgarantie van 1% naar 0,9% van het garantiebedrag. Verder kan het intermediair zijn eigen bemiddelingsvergoeding gaan bepalen. Dat kan flink hogere provisies opleveren

 

"Eerst was de gemiddelde vergoeding ongeacht de hoogte van de som van de bankgarantie _ 20", legt commercieel directeur Antoinette Wessels uit. "Maar voortaan kan de tussenpersoon per dossier kiezen voor een bemiddelingsvergoeding van 0%, 10% of 20%."

 

  &nbspDeze vergoeding wordt gerekend over de kosten van de bankgarantie. Bij een maximaal garantiebedrag van _ 100.000 kan de bemiddelingsvergoeding nu oplopen tot _ 180. Daarnaast biedt Nationale Waarborg een vergoeding van _ 10 bij een verlijdensrisicoverzekering voor passeren en _ 25 bij een verzekerde bankgarantie.

 

  &nbspNationale Waarborg verstrekte vorig jaar 27.000 bankgaranties, circa 2.000 meer dan een jaar eerder.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.