nieuws

Makelaardij Guijt failliet

Archief

Intermediairbedrijf Guijt (Gendt) is gestopt met makelaardij onroerend goed. De aanvraag voor uitstel van betaling, al snel in een faillissement omgezet, was volgens directeur Cor Guijt ingegeven "ter bescherming van het assurantiebedrijf".

 

Volgens Guijt was de makelaardijtak al jaren verlieslatend. "De laatste maanden heeft zich dat versterkt en het is niet langer verantwoord om het verzekeringsbedrijf daarvoor te laten opdraaien." De makelaardij was weliswaar goed voor de naamsbekendheid "maar niet tegen elke prijs". Volgens Guijt had voormalig directeur Coen Mom eigenlijk eerder moeten ingrijpen. "Wat hij hier niet heeft gedaan, heeft hij bij Meeùs wel gedaan: stoppen met de makelaardij."

 

  &nbspBij Guijt Makelaardij zijn zeventien mensen werkzaam, tegen honderd voor het verzekeringsbedrijf. "Daar gaat het goed mee", aldus Guijt. De omzet uit assurantiebemiddeling is vorig jaar "gestaag" gestegen tot boven de _ 8 mln. Het in Gendt gevestigde intermediairbedrijf heeft nevenvestigingen in Arnhem, Bemmel, Grave, Huissen, Nijmegen en Wijchen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.