nieuws

Lijfrenteverkoop stokt

Archief

De omzet uit nieuwe individuele levensverzekeringen heeft in de laatste maanden van 2008 steeds meer terrein prijsgegeven ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit de cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). In november is de teller blijven steken op € 457 (519) mln, een min van 12%. Vooral de verkoop van lijfrentes hapert.

Lijfrenteverkoop stokt

Het aantal nieuwe polissen is met 14% gedaald tot ruim 89.000 polissen, tegen 104.000 een jaar eerder. Direct ingaande lijfrenten konden in oktober nog gelijke tred houden met 2007, maar zakken in november opnieuw in: € 198 (226) mln omzet is goed voor een afname van zo'n 13%. De uitgestelde variant van de lijfrenteverzekeringen brengt € 81 (113) mln in het laatje, een verlies van liefst 29%. De verkoop van uitgestelde lijfrentepolissen beweegt zich sinds september op een niveau dat de afgelopen tien jaar nog niet zo laag is geweest.
De verkoop van overlijdensrisicoverzekeringen lijkt over zijn top heen. Er zijn zo'n 13.500 polissen gesloten, tegen ruim 18.000 in november 2007: een kwart minder. De productie is zelfs met € 6,7 (14,5) mln meer dan gehalveerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.