nieuws

Legal & General verwacht groei na omzetdaling

Archief

Legal & General heeft vorig jaar 12% minder omzet geboekt, vooral door een sterke productiedaling in het vierde kwartaal. Desondanks verwacht de maatschappij dit jaar groei in onder meer de markt voor gouden handdrukken.

Legal & General verwacht groei na omzetdaling

De maatschappij uit Hilversum is uitgekomen op een totale omzet van € 215 (244) mln. Dat is volledig te wijten aan de omzet uit koopsommen, die met 13% is teruggelopen tot € 199 (228) mln. "Koopsommen hebben het over heel 2008 niet sterk gedaan, maar het vooral in het laatste kwartaal laten afweten", adlus directeur Arno Dolders. Uit nieuwe periodiek betalende polissen werd 2,5% meer omzet gegenereerd: € 15,8 (15,4) mln.
Dolders ziet voor 2009 groeimogerlijkheden. Hij denkt dat door de economische recessie het aantal gouden handdrukken zal stijgen en  dat de onrust over de AOW en de dekking van pensioenfondsen het sluiten van individuele pensioenverzekeringen zal stimuleren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.