nieuws

Lastenpolis tegen koopsom passé bij Britse banken

Archief

Vijf grote Britse bankconcerns stoppen eind deze maand met het verkopen van betalingsbeschermingsverzekeringen tegen koopsom in combinatie met consumptief krediet.

 

De vijf concerns zijn Alliance & Leicester, Barclays, The Co-Operative Bank, Lloyds Banking Group (waaronder Bank of Scotland) en RBS/Natwest. Enkele daarvan gaan wel door met het adviseren van lastenpolissen tegen periodieke premiebetaling. De verkoop van maandlastenbeschermers tegen koopsom staat al langere tijd ter discussie in het Verenigd Koninkrijk, wat vorig jaar resulteerde in een voorstel van de Britse mededingingsautoriteit om het sluiten van dergelijke producten tegen koopsom te gaan verbieden.

 

  &nbspToezichthouder FSA verwacht dat meer partijen de banken zullen volgen. "Wij maken ons nog steeds zorgen over de hoge prijs en lage kwaliteit van veel betalingsbeschermers. We zijn dan ook blij met dit besluit van de banken."

 

  &nbspEr zijn zo’n dertien miljoen betalingsbeschermers verkocht in het Verenigd Koninkrijk.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.