nieuws

Huisdierengebit kost Proteq meer dan € 1 mln per jaar

Archief

Gebitten van honden en katten worden steeds beter verzorgd. Dit blijkt uit cijfers van huisdierenverzekeraar Proteq. Directeur Martijn Meijlink geeft aan dat de declaraties voor tandheelkundige zorg sinds 2006 meer dan verdrievoudigd zijn en nu in elk geval “in de zeven cijfers bedragen”.

Huisdierengebit kost Proteq meer dan € 1 mln per jaar

Volgens de verzekeraar komt dit omdat eigenaren beseffen dat een goed gebit essentieel is voor de gezondheid van een dier en hogere kosten kan uitsparen. "Tandsteen verwijderen en gebitsreiniging worden het meest gedeclareerd en vormen samen ongeveer twee derde van het gedeclareerde bedrag", zegt Meijlink. "Maar ook een wortelkanaalbehandeling en een beugel zijn tegenwoordig geen uitzondering meer." Van de 5,5 mln huisdieren in Nederland is circa 3 à 4% verzekerd. Proteq claimt daarvan 60 à 70% in het bestand te hebben en daarmee de grootste huisdierenverzekeraar te zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.