nieuws

Hogere standaardprovisie compenseert bonus bij NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft de nieuwe provisieregeling voor complexe producten bekendgemaakt. Conform de nieuwe beloningsregels die sinds 1 januari gelden, is de omzetgerelateerde bonusprovisie vervallen. De standaardprovisie is echter wel verhoogd.

De provisieverhoging geldt niet voor het NN Groei & Garant Vermogen, de Direct Ingaande Lijfrente, het Direct Ingaand Pensioen, de Eurokoopsomverzekeringen en de overlijdensrisico-, de koopsom- en de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
"Bij die producten waar voorheen sprake was van een bonusprovisie, verhogen we de standaardprovisie. Op basis van die standaard kan een verzekeringsadviseur transparant zijn naar zijn klant", aldus directeur Marketing & Sales Erik van den Eynden. Nieuwe en verlengde collectieve contracten kennen evenmin een hogere basisprovisie.
De nieuwe provisieregeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009 en wordt in de loop van dit jaar doorgevoerd. "Voor de eerdere uitkeringen in dit jaar vindt na implementatie verrekening plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.