nieuws

Feenstra weg bij De Friesland

Archief

Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van De Friesland, verlaat op 1 april de verzekeringsbedrijfstak. Hij wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

 

In 1999 begon Feenstra, van huis uit internist, bij De Friesland na verschillende bestuursfuncties in de zorg te hebben vervuld. Sinds 2001 was hij bestuursvoorzitter.

 

  &nbspDe 54-jarige Feenstra is blij met zijn nieuwe baan. "De Friesland zal altijd een warme plek in mijn hart houden. Zij waren de eerste die mij op een eindverantwoordelijke plek hebben gezet. Ik vergelijk het wel met een topvoetballer die zijn eerste kans krijgt. Maar na 9,5 jaar werd het tijd om de bakens te verzetten. Ik ben heel blij met mijn nieuwe functie. Verzekeraars en ziekenhuizen hebben heel veel met elkaar te maken. Het is dus niet raar dat ik deze overstap maak. Zou misschien veel vaker moeten gebeuren. Daardoor vindt interactie plaats", aldus Feenstra, die ook voorzitter is van de Vereniging van Kwaliteitszorgverzekeraars (VRZ) en bestuurslid van de koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

 

  &nbsp"Deze beide functies moet ik opzeggen. Dat betekent waarschijnlijk dat De Friesland even niet vertegenwoorigd zal zijn in het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland. Bij VRZ zijn we aan het kijken wie mij gaat opvolgen. Dat is nu nog niet duidelijk."

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.