nieuws

Eureko op verlies van ruim twee miljard

Archief

Eureko, de verzekeringsgroep waarvan Achmea verreweg het grootste deel uitmaakt, heeft van aandeelhouders vereniging Achmea en Rabobank een kapitaalinjectie gekregen van € 1 mld. Het concern, waar Willem van Duin (foto) sinds vorige week topman is, heeft 2008 afgesloten met een nettoverlies van € 2,1 mld.

Eureko op verlies van ruim twee miljard

Belangrijke oorzaken voor het verlies zijn een waardevermindering van ruim € 1 mld van de beleggingsportefeuille en verliezen van in totaal € 800 mln op investeringen in dochtermaatschappijen Millennium BCP en F&C. In het Nederlandse levenbedrijf moest vanwege de gedaalde rente een voorziening van € 136 mln worden getroffen voor gegarandeerde pensioenuitkeringen. "Het gaat om een handvol contracten", aldus Eureko, dat verder de omzet uit motorrijtuigenverzekeringen ziet afnemen door de gedaalde autoverkoop en doordat leasebedrijven wagenparken deels op non-actief zetten. Het concern zegt dicht bij een akkoord te zijn over een compensatie voor de 780.000 beleggingsverzekeringen die zijn verkocht. "We verwachten dat de regeling minder gaat kosten dan op grond van ons marktaandeel mag worden verwacht."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.