nieuws

Einde aan monopolie voor Audatex?

Archief

De bezoekers van de Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs Gorinchem konden begin deze maand kennis maken met een nieuw schadecalculatiesysteem van het Spaanse GT Motive, dat in ons land de strijd wil gaan aanbinden met monopolist ABZ/Audatex.

 

Als voorbereiding op de introductie op de Nederlandse markt is GT Motive, dat deel uitmaakt van de Spaanse Einsa Groep, in gesprek met een geselecteerd aantal Nederlandse autoverzekeraars en een groot expertisebureau, die onlangs hun medewerking zouden hebben toegezegd om een introductie van het nieuwe calculatiesysteem in ons land mogelijk te maken. In Spanje wordt GT Motive al jarenlang gebruikt door verzekeraar Mapfre.

 

  &nbspAl eerder, in september 2006 bracht softwarebedrijf Eurotax Olyslager in Amersfoort het online autoschadecalculatiesysteem Eurotax Repair Estimate (ERE) op de markt, eveneens om de concurrentie aan te gaan met Audatex, het systeem waarmee ABZ sinds jaar en dag het monopolie had op het gebied van autoschadecalculaties. Geruchten dat ABZ ERE inmiddels zou hebben overgenomen van Eurotax wilde de woordvoerder noch bevestigen, noch ontkennen.

 

  &nbspGT Motive zal binnenkort in een Nederlandstalige versie beschikbaar komen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.