nieuws

Dordts hypotheekbedrijf failliet

Archief

Het Dordtse bedrijf Boogerman Hypotheken Stadspolders BV is failliet verklaard. Dit gebeurde bij de rechtbank in Leeuwarden, omdat de onderneming (oorspronkelijk Top Investments geheten) statutair gevestigd is in Sneek.

Desgevraagd wil directeur Arjan van de Griend op dit moment geen enkel commentaar leveren op het faillissement. Hij zegt zich nog te beraden over instelling van hoger beroep tegen de uitspraak.
In juli vorig jaar werd de inventaris van Boogerman bij opbod verkocht, in opdracht van gedupeerde klanten van Dexia Bank. Boogerman weigerde een schadevergoeding van € 35.000 te voldoen. Dit bedrag zou moeten worden betaald aan een familie die door Top Investments slecht was voorgelicht over beleggingsproducten. Van de Griend zei destijds: "Wij hebben Top overgenomen en daar zaten wat lijken in de kast".

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.