nieuws

Bijna 16.000 donorpolissen gesloten

Archief

Bij de verzekeraars Ohra, Menzis, ASR en Avéro (via Turien) zijn nu bijna 16.000 donorpolissen gesloten. “Het is redelijk gelijkmatig verdeeld over de verzekeraars, maar Ohra en Menzis hebben de meeste donorpolissen gesloten”, aldus Nils Karssens van intermediairbedrijf SEZ (Reeuwijk), bedenker van de polis.

Bijna 16.000 donorpolissen gesloten

Karssens is zeer tevreden over het resultaat. "We rekenden weliswaar op een goed resultaat, maar de enorme publiciteit die het genereerde, heeft natuurlijk wel meegeholpen", zegt hij. Het intermediairbedrijf gaat dan ook door met deze polis. "Het was geen eenmalige actie en we zijn inmiddels met andere verzekeraars in gesprek die willen aanhaken."
De verspreiding van Teuntje, de informatiekrant over orgaan- en weegseldonatie in november, heeft geleid tot meer registraties in het donorregister. Het donorregister zegt dat deze toename niet alleen het gevolg is van Teuntje. "Ook de aandacht die media besteedden aan de donorpolis heeft hieraan bijgedragen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.