nieuws

AFM beboet Postbank voor hypotheekadvies

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de Postbank een bestuurlijke boete opgelegd van € 30.000 voor het onvoldoende inwinnen van informatie bij het oversluiten van hypothecaire leningen en het aangaan van overlijdensrisicoverzekeringen.

AFM beboet Postbank voor hypotheekadvies

De toezichthouder baseerde zich hierbij op 48 geselecteerde dossiers van hypotheken en verzekeringen die zijn gesloten in de periode van 1 januari tot 15 maart 2007. In zes van deze dossiers heeft de Postbank onvoldoende informatie ingewonnen over bijvoorbeeld de financiële positie van de langstlevende partner. De AFM vindt dat bij het oversluiten van hypotheken moet worden gekeken naar de oversluitkosten van de hypotheek en de boeterente.
Volgens de Postbank is dit in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de consument. De informatie is overigens wel verkregen, maar niet vastgelegd, betoogde de bank. De AFM vond dat dit niet door de feiten werd ondersteund en legde de bank de voor dit vergrijp geldende boete van € 6.000 op, vermeerderd tot € 30.000 op grond van de draagkrachtfactor.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.