nieuws

AFM beboet Hamburg-Mannheimer

Archief

Verzekeraar Hamburg-Mannheimer heeft van toezichthouder AFM een bestuurlijke boete gekregen De boete (€ 9.075) is opgelegd wegens onvoldoende instructie van verbonden bemiddelaars. Hierdoor kregen klanten verkeerde adviezen.

AFM beboet Hamburg-Mannheimer

De fout zat in het standaardformulier dat Hamburg-Manheimer – tegenwoordiger Ergo Life geheten – ter beschikking stelde aan zijn tussenpersonen. In de puntentelling van dit formulier werd beperkt gedifferentieerd, waardoor belangrijke vragen aan de klant over risicobereidheid en financiële positie niet doorslaggevend waren voor het advies. Klanten die geen negatieve rendementen wilden, kregen op basis van de puntentelling bijvoorbeeld toch het advies om te kiezen voor een aandelenfonds binnen de levensverzekering.
Hamburg-Manheimer zegt de gang van zaken te betreuren en heeft inmiddels de boete betaald.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.