nieuws

‘Zorgverzekeraars moeten stoppen met koppelverkoop’

Archief

De Consumentenbond roept zorgverzekeraars op om hun eventuele koppelverkooppraktijken te staken. De bond doet dit in afwachting van een rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), dat eind deze maand wordt verwacht. Dit onderzoek was op basis van eerdere bevindingen van de Consumentenbond door minister Klink aan de Tweede Kamer beloofd.

‘Zorgverzekeraars moeten stoppen met koppelverkoop’

Twaalf zorgverzekeraars rekenden dit jaar voor een losse aanvullende
verzekering hoge toeslagen, aldus de Consumentenbond. Bij zeven was het sluiten van een losse aanvulling – dus zonder de basispolis – helemaal niet mogelijk. Dit betekent een beperking van de vrije keuze van consumenten, concludeerden onderzoekers van de Erasmus Universiteit, zo stelt de Consumentenbond.
Een combinatie bij twee zorgverzekeraars kan de moeite waard zijn, bijvoorbeeld voor iemand die via zijn werkgever een collectiviteitskorting krijgt voor de basisverzekering, terwijl een andere verzekeraar een aanvullend pakket biedt dat hem op het lijf is geschreven. "Op papier een prima combinatie, maar in de praktijk doen verzekeraars daar erg moeilijk over." Zo zouden er toeslagen worden gerekend van 25% tot 100%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.